Nieuws < Waar moet je een airco plaatsen?
Waar moet je een airco plaatsen?
Een airco-installatie de juiste plaats geven in je woning is belangrijk. Kies voor een plek waar de airco efficiënt haar werk doet, maar niemand er last van heeft.
Waar moet je een airco plaatsen?

Waar airco plaatsen?

Een airco kan je plaatsen in de vorm van een opbouwunit. Dit betekent dat de airco zichtbaar is en tegen de muur of het plafond wordt gemonteerd. De tweede optie is een inbouwairco. Deze wordt mooi weggewerkt met een omkasting. Waar je ook voor gaat, er zijn een aantal punten waar je best aandacht aan besteedt wanneer je de plek van de airco kiest.

Tip 1: hang de airco niet te dichtbij het leef- of slaapgedeelte

Je hangt je airco daar waar je ze nodig hebt, dat is logisch. Al moet je erop waken dat niemand er last van heeft, en daar heeft de precieze plaats van de airco een grote invloed op. Of je nu kiest voor een airco in de slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte: het is belangrijk dat de koude lucht niet rechtstreeks voelbaar is op het lichaam. Hang de airco dus niet rechtstreeks boven je bed, zetel of bureau. Maar hang het schuin ten opzichte van de plaats waar je veel tijd doorbrengt. De koude of warme wind beweegt zich ook op die manier naar de juiste zone, zonder dat dit vervelend aanvoelt. Want we horen het wel vaker dat een airco niet wordt opgezet door de onaangename locatie.

Bij Aendekerk houden we er altijd rekening met jouw persoonlijke voorkeuren. Wat is het belangrijkste: esthetiek, comfort of budget? Op basis daarvan geven we persoonlijk advies en bepalen waar je airco het best komt te hangen.

Tip 2: hoog en uit de buurt van andere luchtstromen

Warme lucht stijgt, dus hang je de airco ook best zo hoog mogelijk. Op die plaats wordt de warmte rechtstreeks gekoeld en daalt de gekoelde lucht neer over de ruimte. Dit is ook de reden waarom mobiele airco’s vaak minder efficiënt zijn. Ze staan op de grond waardoor het veel meer moeite kost om de ruimte te koelen. Nog belangrijk om op te letten: hang de airco niet rechtstreeks in de buurt van een directe warmtebron zoals bijvoorbeeld een verwarming of oven. De kans bestaat dat de sensor wordt misleid door de warmtebron en dus automatisch aanslaat.

Persoonlijk advies

Bij Aendekerk verwarmen of koelen we verschillende ruimtes met zo weinig mogelijk toestellen. We denken efficiënt en doelgericht, op maat van dat waar jij nood aan hebt. Ons advies is daarom ook altijd eerlijk en professioneel. Zodat je optimaal geniet van de best mogelijke oplossing. Heb je vragen voor ons? Of ben je benieuwd naar onze persoonlijke mening? Bel ons op of stuur ons een mailtje. We helpen je met veel plezier verder!
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.