Nieuws < 4 wintertips voor je warmtepomp
4 wintertips voor je warmtepomp
Om ervoor te zorgen dat je warmtepomp optimaal blijft presteren, vooral bij lage temperaturen, delen we vier waardevolle wintertips die je helpen om het meeste uit je systeem te halen.
4 wintertips voor je warmtepomp

1. Regelmatig onderhoud

Het regelmatig laten onderhouden van je warmtepomp is essentieel voor de efficiënte werking ervan, vooral voor de winter. Laat de onderdelen controleren en onderhouden, aangezien deze kunnen verstoppen door ophoping van stof en vuil. Zorg ervoor dat het systeem vrij is van obstakels. Hier ontdek je de ideale locatie voor de buitenunit van je warmtepomp.

2. Controleer de instellingen

Afhankelijk van je warmtepompsysteem, zijn er mogelijk specifieke winterinstellingen die je kan (laten) activeren. Sommige warmtepompen hebben modi zoals de 'anti-freeze' of 'frost protection' modus, die helpen om de efficiëntie te handhaven bij koude temperaturen. Neem contact op met een installateur voor specifieke aanbevelingen.

3. Vermijd grote temperatuurschommelingen

In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen is het raadzaam om je warmtepomp (op lage temperatuur) continu te laten verwarmen, zelfs als je niet thuis bent. Op deze manier kan de warmtepomp gelijkmatig warmte produceren en voorkomt het dat het systeem harder moet werken om opnieuw op te starten na het uitschakelen.

4. Verminder je warmteverlies

Goede isolatie is van vitaal belang om de efficiëntie van je warmtepomp in de winter te maximaliseren. Controleer of je huis voldoende geïsoleerd is, met name het dak, muren en vloeren. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte die je warmtepomp genereert behouden blijft en minimaliseert warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler huis in de winter.

Een comfortabele winter met je warmtepomp

Het opvolgen van deze wintertips kan bijdragen aan een efficiënte werking van je warmtepomp gedurende het koude seizoen. Een goed onderhouden en zorgvuldig gebruikt systeem zal niet alleen zorgen voor comfortabele temperaturen in je huis, maar ook helpen om onverwachte problemen te voorkomen. Met de juiste aandacht en zorg kan je met vertrouwen genieten van een warme en gezellige winter.

Bij Aendekerk geven we je altijd de antwoorden op al jouw vragen over de werking van je warmtepomp, volledig kosteloos. Dat hoort bij lokaal en familiaal vakmanschap. Dankzij ons jaarlijks onderhoudspakket ben je daarnaast volledig ontzorgd en is jouw warmtepomp steeds klaar voor ieder seizoen. Hier lees je waarom een warmtepomp onderhoud nodig heeft.
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.