Nieuws < Warmtepomp met radiatoren: een verstandige keuze?
Warmtepomp met radiatoren: een verstandige keuze?
Veel mensen die de overstap overwegen naar een warmtepomp stellen zich de vraag of deze gecombineerd kan worden met radiatoren. Is het mogelijk om een warmtepomp te gebruiken met radiatoren? Welk type warmtepomp is hiervoor geschikt? Heb je daar specifieke radiatoren voor nodig? De antwoorden op deze vragen lees je in deze blog.
Warmtepomp met radiatoren: een verstandige keuze?

Kan ik een warmtepomp gebruiken met radiatoren?

Hoewel warmtepompen vooral aangeraden worden in combinatie met vloerverwarming, kan je ze wel degelijk combineren met radiatoren. Het is echter belangrijk op te merken dat het rendement van de warmtepomp kan variëren, afhankelijk van het type radiatoren en de gewenste verwarmingstemperatuur. Daarom is het raadzaam om een professionele warmtepomp-installateur te raadplegen om de compatibiliteit en efficiëntie van jouw specifieke situatie te beoordelen.

Welk type warmtepomp heb ik nodig?

Voor het verwarmen van een woning met radiatoren is een warmtepomp met een voldoende hoge verwarmingstemperatuur nodig. Een lucht-water warmtepomp of een hybride warmtepomp kan een geschikte keuze zijn. Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en zet deze om in warm water voor de radiatoren. Een hybride warmtepomp combineert een warmtepomp met een bestaande verwarmingsketel, waarbij de warmtepomp het grootste deel van het jaar voor verwarming zorgt en de ketel bijspringt op koudere dagen.

Welke aanpassingen zijn nodig aan de radiatoren?

Bij het gebruik van een warmtepomp met radiatoren zijn er meestal enkele aanpassingen nodig. Radiatoren die ontworpen zijn voor hogere temperaturen werken mogelijk niet optimaal met de lagere temperaturen die een warmtepomp levert. Het kan nodig zijn om de radiatoren te vergroten of om te schakelen naar speciale lagetemperatuur radiatoren. Deze radiatoren hebben een groter oppervlak en zijn geoptimaliseerd voor de lagere watertemperaturen van een warmtepomp.

Is dit een interessante investering?

Een warmtepomp in combinatie met radiatoren kan ook een verstandige en interessante investering zijn. Warmtepompen zijn energiezuinig en milieuvriendelijk, omdat ze gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals de buitenlucht of de bodem. Ze kunnen uw energieverbruik aanzienlijk verminderen en uw verwarmingskosten verlagen. Daarnaast kunnen warmtepompen bijdragen aan het verhogen van de waarde van uw woning en komen ze in aanmerking voor verschillende subsidies en financiële voordelen.

Advies op maat nodig?

Het combineren van een warmtepomp met radiatoren is zeker mogelijk, mits de juiste aanpassingen en overwegingen worden gemaakt. Neem contact met ons op om de compatibiliteit en efficiëntie van uw specifieke situatie te beoordelen.
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.