Nieuws < De ideale locatie voor de buitenunit van jouw warmtepomp
De ideale locatie voor de buitenunit van jouw warmtepomp
Bij de installatie van een warmtepomp is de locatie van de buitenunit zowel belangrijk voor optimale prestaties als voor jouw comfort. Bij aanvang van ieder project komen we natuurlijk ter plaatse om jouw wensen als klant te bespreken, maar het kan geen kwaad om hier op voorhand over na te denken. In deze blog leggen we uit waar je een buitenunit beter wel of niet laat plaatsen.
De ideale locatie voor de buitenunit van jouw warmtepomp
Hoewel functionaliteit de prioriteit is bij het kiezen van de locatie voor een buitenunit, is het esthetische aspect ook belangrijk voor veel klanten. Wij gaan samen met de klant op zoek naar een plaatsje waar de buitenunit zo min mogelijk afbreuk doet aan het uiterlijk van het huis. Dit kan worden bereikt door strategische plaatsing, gebruik van afschermingen of zelfs integratie met bestaande landschapselementen.

Kies je voor een lucht-lucht of een lucht-water warmtepomp, dan heb je een buitenunit nodig. Een geothermische warmtepomp heeft enkel een binnenunit. Meer over de verschillende soorten warmtepompen lees je hier.

Een buitenunit zonder hinder

Een van de belangrijkste overwegingen is het geluidsniveau van de buitenunit. Warmtepompen werken met een compressor en ventilator die geluid produceren tijdens het verwarmen of koelen. Het is raadzaam om de buitenunit op een locatie te plaatsen die zo ver mogelijk verwijderd is van slaapkamers, terrassen en buren om geluidsoverlast te beperken.

Optimale prestaties

Een goede luchtcirculatie rondom de buitenunit is belangrijk voor de efficiënte werking van de warmtepomp. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor de luchtstroom en dat de buitenunit niet wordt belemmerd door obstakels zoals struiken, muren of andere apparatuur. Bij installatie bepalen we de juiste afstand en ruimtevereisten op basis van de specifieke warmtepomp en omgevingsfactoren.

De ideale locatie voor de buitenunit van jouw warmtepomp

Bescherming tegen weersinvloeden

De buitenunit van een warmtepomp moet worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Plaatsing op een locatie waar directe blootstelling aan regen, sneeuw, zon of sterke wind wordt geminimaliseerd, is van groot belang. Als installateur houden wij rekening met de oriëntatie van het huis, eventuele beschuttingen en de best mogelijke positie voor bescherming tegen weersinvloeden.

Toegankelijkheid voor onderhoud

Regelmatig onderhoud en service zijn essentieel voor de optimale werking van een warmtepomp. Zorg ervoor dat de buitenunit gemakkelijk toegankelijk is voor de installateur of technieker voor eventuele onderhoudswerkzaamheden. Plaatsing op een locatie met voldoende ruimte om te manoeuvreren en met gemakkelijke toegang tot de benodigde componenten zal de service-efficiëntie verbeteren en de levensduur van de warmtepomp verlengen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Door rekening te houden met factoren zoals geluidsniveau, luchtcirculatie, bescherming tegen weersinvloeden, toegankelijkheid voor onderhoud en het esthetische aspect, kunnen we ervoor zorgen dat de warmtepomp optimaal presteert en tegelijkertijd voldoet aan jouw behoeften en voorkeuren. Neem contact op en we zoeken samen naar een oplossing voor jouw buitenunit.
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.