Nieuws < De zomer komt eraan: welke airconditioning kies jij?
De zomer komt eraan: welke airconditioning kies jij?
Airco in de zomer, het is geen overbodige luxe. Overweeg je er ook een aan te schaffen? Weet dan dat er verschillende soorten bestaan. Tegen de wand, op de vloer of ingebouwd in het plafond? Het kan allemaal. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rij.
De zomer komt eraan: welke airconditioning kies jij?

Wandairconditioning

Een wandairco is verreweg het populairste verkoelingssysteem in woningen en kantoren. Dat komt omdat het een veelzijdige optie is die in zo goed als elke ruimte geplaatst kan worden. Dit soort airco’s worden aan de wand gemonteerd, vaak op hoogte of boven een deur.

Vloerairconditioning

Vloerairconditioning kan je qua concept vergelijken met een klassieke verwarmingsradiator. Het toestel wordt net boven de vloer of laag tegen de wand geplaatst. Onderaan het vloermodel wordt de warme lucht opgenomen om bovenaan het model koele lucht af te geven.

Cassette airconditioning

Mag jouw airco iets subtieler zijn? Dan is een cassette airco misschien wel de ideale oplossing. Bij dit systeem wordt de airco in een verlaagd plafond geïnstalleerd, waardoor je enkel een rooster in het plafond ziet. Je hebt hiervoor maar weinig ruimte nodig, maar een verlaagd plafond is wel een must.

Plafondairconditioning

EHeb je geen verlaagd plafond, maar wil je toch graag een plafondairco? Dat kan, alleen zie je in tegenstelling tot bij een cassette airco het apparaat hier wel goed zitten. Het voordeel is dat al je wanden en de vloer vrij blijven om het zonder beperkingen naar jouw smaak in te richten.

VRF airco's

Wil je in een kantoor of ander groot gebouw meer dan vijf kamers tegelijkertijd koelen of verwarmen? Dan is een VRF-systeem ideaal. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow, wat variabele koudegolf betekent. De airco vertrekt vanuit één leiding en vertakt zich in kleinere leidingen. Zo kunnen verschillende binnenunits gekoeld of verwarmd worden zonder veel capaciteit te verliezen.

Satelliet/inbouw airconditioning

Op zoek naar een geschikte airconditioning voor een grotere oppervlakte zoals een kantoor of fitnesscentrum of gewoon de meest weggewerkte optie? Dan is satelliet airconditioning zeker een aanrader. De grote voordelen zijn dat het systeem bijna geen geluid maakt en het net zoals de cassette airconditioning subtiel aanwezig is. Het enige wat je ziet zijn roosters in het plafond.
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.