Nieuws < Drie airco's, maar bijna geen zichtbare leidingen
Drie airco's, maar bijna geen zichtbare leidingen
De familie Knoops was al even op zoek naar koeling voor hun huis. Na de hete zomer van 2019 hakten ze de knoop door. Ze wisten wat ze wouden, het was alleen nog een kwestie van de juiste installateur te vinden. Uiteindelijk kwamen ze via vrienden bij Aendekerk terecht.
Drie airco's, maar bijna geen zichtbare leidingen

Zo weinig mogelijk zichtbare leidingen

“We hebben ons op voorhand goed geïnformeerd”, begint René. “Bij veel huizen zie je aan de buitenkant leidingen van de airco lopen. Soms zelfs op meerdere plaatsen. Dat wilden we absoluut niet! We vroegen verschillende offertes op die nogal wat verschilden in prijs. Als je dan iets meer in detail ging kijken, was het al snel duidelijk waar het prijsverschil in zat. De afwerking. Ondanks onze uitdrukkelijke vraag naar zo weinig mogelijk zichtbare leidingen, stelden installateurs toch de standaard afwerking voor. Aendekerk niet. Zij hadden meteen een duidelijk plan van aanpak. Vrienden van ons hebben ook een installatie van Aendekerk. We zijn bij hen gaan kijken en waren meteen onder de indruk van de kwaliteit.”

De oplossing van Aendekerk

De buitenunit staat nu aan de achterkant van het gebouw waar deze bijna niet opvalt. Voor de leidingen loopt er 1 kabelgoot in de hoek van de gevel. In het grijs. “Zo lijkt het op een traditionele regenpijp”, zegt René. “Op de buitenunit zijn 3 airco’s aangesloten. Een in de keuken, een in de woonkamer en een laatste op de slaapkamer. Deze ruimtes zijn verspreid over het huis en er moeten natuurlijk leidingen naartoe lopen. Toch zie je daar niets van. Via het dak en de zolder lopen de leidingen naar de andere kant van de woning. Zelfs in de ruimtes waar de airco’s hangen zie je geen enkele leiding. Die zijn mooi achter de binnenunits weggewerkt. Geen makkelijke klus, maar de mensen van Aendekerk losten alles mooi op.”

“Proper werk en top-professioneel”

Bij de plaatsing stootten de mensen van Aendekerk op een probleem. Of eigenlijk op een afvoerleiding van de badkamer. “Een klein ongelukje waar ze niets aan konden doen, maar ook dat werd snel opgelost”, vertelt René. “Zaakvoerder Hans is toen komen kijken en heeft zelf meegeholpen om alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk duurde de installatie iets langer dan gepland, maar die tijd was nodig om alles mooi af te werken. Dat appreciëren wij ook enorm. Zelfs na een kleine tegenslag doen ze er alles aan om alles picobello achter te laten. We moesten zelf niets opruimen achteraf. Je zag niet eens waar ze gewerkt hadden. Als ik de ploeg van Aendekerk met 1 woord moet omschrijven: top-professioneel!”
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.